Служебният премиер Гълъб Донев коментира формулата, за която се споразумяха първите

...
Служебният премиер Гълъб Донев коментира формулата, за която се споразумяха първите
Коментари Харесай

Премиерът с предупреждение за ротационното правителство

Служебният министър председател Гълъб Донев коментира формулата, за която се споразумяха първите две обединения в Народното събрание – постоянен кабинет с мандат от година и половина и министър председатели на ротация. 

" Че е изненада, е изненада. Не знам до каква степен ще е сполучлива. Две или три са дугите страни по света, които ползват такава политическа въртележка. Нашата Конституция това не го планува, тъй че го одобрявам като някакво може би джентълменско съглашение. Дано да е сполучливо и България да има постоянно държавно управление ", сподели министър председателят пред журналисти пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.
-->
" Служебното държавно управление е готово да се сбогува с Министерския съвет и с постовете, които заема, незабавно откакто бъде определено постоянното държавно управление от Народното събрание ", разяснява още Донев.

Служебният министър председател съобщи, че една от главните задания на бъдещия кабинет е да пази българското слово, да взема решение проблемите пред българските жители и бизнес.

По подов днешния празник той разяснява, че в този момент милиони хора от целия свят пишат на Кирилица, само че малко хора знаят, че тя е основан във Велики Преслав.

" Ние сме дали освен писмеността на света, само че и книжовността. Не знам различен народ по света да има такова достижение, с което да се гордее. Георги Костадинов. Това е още един огромен подарък за българската просвета. Честита на премия ", посочи той. 

Донев не пропусна и да поздрави писателя Георги Господинов за извоюваната влиятелна премия " Букър ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР